Vietnamilaiset kevätkääryleetJapanissa opiskellessani ystäväni tutorina toimi vietnamilainen tohtoriopiskelija Anh, joka oli japanilaisen tutorini ystävä. Vaihtomme loppupuoliskolla he järjestivät minulle ja ystävälleni pienimuotoiset läksiäiset nyyttärimeiningillä ja Anh toi meille vietnamilaisia kevätkääryleitä. Sitä aiemmin olin syönyt ainoastaan kiinalaisten ravintoloiden uppopaistettuja kääryleitä. Niistä inspiroituneena ja Allt om Mat-lehden (Nr.11/2012) ohjetta hieman mukaillen tein oman versioni. Harmillisesti en nyt tähän "hätään" löytänyt mistään kaupasta lasinuudeleita, joten oli tyytyminen riisi-vermiselliin. 6 käärylettä (2-3:lle)

100 g katkarapuja
50 g lasinuudeleita (tai ohuita riisinuudeleita)
1 porkkana
50 g retikkaa
lehtisalaattia
1/2 punainen chili
1/2 limetin kuori, raastettuna
1 rkl limettimehua
1 rkl aasialaista kalakastiketta
6 arkkia riisipaperia
2 rkl pähkinärouhetta (cashew, manteli, maapähkinä tms.)
2 rkl (japanilaista) majoneesia

 Dippikastike
2 rkl (riisi)viinietikkaa
2 rkl limettimehua
1-2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta

Sulata katkaravut. Keitä nuudelit pussin ohjeen mukaan, huuhtele ne kylmällä vedellä ja valuta kuiviksi. Kuori porkkana ja retikka ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Hienonna chili ja sekoita se limetin kuoriraasteen ja kalakastikkeen kanssa nuudeleihin.

Laita riisipaperit veteen likoamaan muutaman minuutin ajaksi (kannattaa laittaa aina vain yksi likoamaan kerrallaan, vaikka siksi aikaa, kun käärii edellistä, koska muuten paperi pehmenee liikaa ja repeilee täytettäessä). Kannattaa varata riisipaperia hieman enemmän kuin ohjeen mukaan tarvitsee, mikäli ei ole käsitellyt sitä aikaisemmin. Kun paperi on pehmennyt riittävästi, että sitä voi rullata, valuta siitä suurin osa vedestä ja laita esim. leikkuulaudalle.

Asettele riisipaperin päälle salaatinlehtiä, nuudeleita, katkarapuja, porkkana- ja retikkatikkuja, pähkinärouhetta ja majoneesia. Taita yksi sivu täytteen päälle (esim. itseäsi lähinnä oleva sivu), sitten sivulta molemmat reunat ja rullaa kääryleeksi. Täytä loput samalla tavoin ja asettele kauniisti tarjolle. Voit myös leikata ne kahtia ennen tarjoilua, kuten minä tein.

Yhdistä dippikastikkeen ainekset keskenään ja laita pieneen kulhoon tarjolle.Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts