Se avokadopasta


Tämänkin kokin oli pakko tunkea lusikkansa soppaan ja kokeilla Sitä Avokadopastaa (tosin kyllä muokkasin ohjetta hieman). Kaapissa olevien aineksien mukaan mentiin ja vaihdoin oliiviöljyn syntiseen voihin. Olen antanut itselleni luvan käyttää voita niin kauan, kun kolesterolit ovat hyvät... Lisäksi avokadon hyvät rasvat korjaa hieman tilannetta ;) Tuo valkoinen nokare tuossa annoksen päällä on uppomuna (täytyyhän sitä jotain proteiiniakin olla).


Avokadopasta 2:lle



1/2 pieni valkosipulinkynsi
1-2 rkl voita
1 limen mehu
1 kypsä avokado
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
tuoretta lehtipersiljaa
n. 1 dl raastettua pecorinoa
(tuoretta chiliä)

200 g spagettia
Laita pastan keittovesi kiehumaan. Raasta tai puserra valkosipuli kulhoon ja lisää voi könttinä (ei tarvitse sekoittaa vielä). Halkaise täydellisen kypsä avokado, poista kivi ja kuutioi puolikkaat kuorissaan. Irrota kuutiot lusikalla viiltämällä kuoren ja hedelmälihan välistä. Pirskota kuutioiden päälle limettimehu. Tässä vaiheessa vesi varmaankin jo kiehuu, lisää veteen suolaa (n. 1 tl / litra vettä) ja laita spagetti kattilaan ja keitä, kunnes se on al dente.

Pastan kiehuessa hienonna yrtit (määrät ihan oman maun mukaan) ja raasta pecorino, jos et sitä vielä ole tehnyt. Valuta kypsä spagetti (ota hieman keitinvettä talteen, tarvitset sitä, jos pastasta tulee kuivaa). Kaada kuuma spagetti kulhoon, jossa valkosipuli ja voi jo odottavat. Sekoita, rouhaise sekaan mustapippuria, lisää pecorino ja yrttisilppu ja sekoita vielä. Lisää hieman keitinvettä, jos pasta tuntuu kuivalta. Mausta suolalla. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon avokado.

Omaan annokseeni en halunnut chiliä, joten sitä ripottelin sitten vain toisen annoksen päälle.




Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts