あんパン ・ "Papupullat"


Kuten jo aiemmin lupailin, tässä ohje, jossa käytetään tsubu-ania. Anpan on japanilainen pulla, jonka täytteenä on paputahnaa (pan = leipä, mutta tarkoittaa myös makeaa leipää, an taas viittaa ankoon, eli paputahnaan).あんパン・Anpan (9 pikkupullaa)

(mukaellen Mamalolia ja Zojirushia)

135 g maitoa (n. 1dl + 2 rkl) (n. 40-42 asteiseksi lämmitettynä)
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
 1 kananmuna
300 g vehnäjauhoja (n.5 dl)
1 tl kuivahiivaa (sekoita vehnäjauhoihin)
1 rkl voita sulatettuna
Täyte:
270 g azukipaputahnaa (esim. tsubu-an)

Voiteluun:
hieman vatkattu kananmuna + 1-2 rkl vettä

(Päälle:
mustia seesamin- tai unikonsiemeniä)

Sekoita lämpimään maitoon sokeri, suola, kananmuna. Lisää jauhot vähissä erissä (kannattaa sekoittaa kuivahiiva esim. puoleen jauhomäärästä ja lisätä tämä ensin ja sitten tuntuman mukaan lisää jauhoja). Sekoita sileäksi taikinaksi. Lisää voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on tasaista, kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kelmulla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 45 min). Jaa taikina n. 9 palaksi ja pyörittele ne palloiksi. Peitä ja jätä nousemaan n. 10-15 minuutiksi.

Pyörittele paputahna yhtä moneksi palloksi kuin sinulla on taikinapalloja. Kun taikina on noussut, litistä taikinapalloa hieman. Kääri paputahnapallo sen sisälle ja nipistele sauma hyvin. Laita pallot nousemaan saumapuoli alaspäin. Paina esim. sormella tai syömäpuikon tylpällä kärjellä pallon päälle pieni kolo, jotta paputahnan ja taikinan väliin ei jää ilmaa. (Voit myös leikata saksilla pienet lovet reunoihin saadaksesi kukan muotoisia pullia (ks.ylin kuva)). Anna kohota n. 20-25 min.

Lämmitä uuni 175-200 C (jos tiedät, että uunisi on kuuma, paista mieluummin alemmassa lämpötilassa). Voitele pullat kananmuna-vesiseoksella ja halutessasi ripottele mustia seesamin/unikonsiemeniä päälle. Paista n. 10-15 min tai kunnes pullat ovat hieman ruskeita. Nauti teen tai maidon kanssa.


Laskiais-anpan

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

 1. Anonymous24.4.13

  Laskiaisversio näyttää herkulliselta! Superkauniit lautaset muuten näissä kuvissa, Japanistako?

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. Kiitos :) fuusiokeittiötä :D Ylemmissä kuvissa esiintyvät lautaset ovat mummulta, alunperin Kiinan-tuontia, alemmissa kuvissa Bremenin tuliaisia. Japanista kyllä jonkin verran raahasin astioita, mutta en läheskään tarpeeksi :P (kotiintuotavaa tavaraa oli vuoden oleskelun jälkeen yhteensä jotakuinkin 75 kg, puhumattakaan sukulaisten laukkuihin jo aiemmin päätyneistä...)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts