ポテトサラダ ・ Perunasalaatti

Japanilainen perunasalaatti on varsin erilainen verrattuna suomalaiseen: kiinteiden perunoiden sijaan jauhoisia, ei etikkaa, etikkakurkkujen sijaan tuoretta kurkkua, ei perunakuutioita vaan sattumia sisältävää muusia...  Masutoaitemun innoittamana minun piti laittaa tämä resepti tänne jo vappuna, mutta useista syistä johtuen tein ko. salaattia vasta helatorstaina. Paras majoneesi tähän olisi tietenkin japanilainen, mutta Lidlin Salad Cream sopi myös hyvin, sillä siinä ei ole sitä etikkaisen kananmunaista makua, joka dominoi useiden Suomesta saatavien majoneesien makua. Itse sekoitin porkkanat salaattiin liian aikaisin ja se muussautuivat hieman muita aineksia sekoitettaessa, joten lisää ne vasta viimeisenä. Salaattiin olisi myös voinut laittaa keitettyä kananmunaa, jonka nyt jätin kuitenkin pois.


Just Hungryn Makikon mukaan salaatti on parasta jääkaappikylmänä, mutta minä pidän siitä eniten hieman haaleana. Japanissa salaatti syödään esim. riisin lisäkkeenä tai vaikka voileivän välissä, mutta miksei sitä voisi syödä suomalaisen perunasalaatin tavoin.

Japanilainen perunasalaatti 

muokattu Just Hungryn ohjeesta

4 jauhoista perunaa
1 iso porkkana
10 cm kurkkua, josta on poistettu siemenet
1/2 sipuli
noin 1 dl majoneesia
suolaa ja pippuria
(keitetty kananmuna pieneksi pilkottuna)

Keitä perunat ja porkkana. Kuori perunat kuumina ja paloittele kuutioiksi (ne saavat muussautuakin osin). Kuori porkkana ja viipaloi se ohuesti. Mausta perunaseos suolalla ja pippurilla.

Viipaloi kurkku ohuiksi puolikuiksi. Silppua sipuli. Ripottele niiden päälle suolaa ja jätä odottamaan noin 10-15 minuutiksi, kunnes suola on vetänyt nestettä niistä ulos. Purista ylimääräinen neste pois.

Sekoita  kurkku ja sipuli vielä himan lämpimään perunaseokseen, lisää majoneesi ja kananmuna ja kääntele sekaan lopuksi varovasti porkkanaviipaleet. Nauti haaleana tai jääkaappikylmänä.

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts