Korianteri-kookoskala


Tämä ruoka oli niiiiin hyvää, että vaikka olin jo maistanut sitä useita "puikollisia", oli pakko ottaa valokuva, jotta voin laittaa sen tännekin. Ohjeen pohjana on uusimmasta Pirkasta löytyvä thaimaalaisen korianteri-kookoskalan ohje. En löytänyt Pirkan keltaista currytahnaa kummastakaan K-kaupasta, joissa kävin, joten ostin punaista currytahnaa tilalle.Päätin myös jättää nahan kalaan, jotta liemestä tulisi maukas.

Käytin myös pakastepapujen tilalla suomalaisia pensaspapuja, joita piti keittää pidempään. Jostain muistan lukeneeni, että vihreätkin pavut pitäisi ryöpätä, mutta nyt kyllä kypsensin ne liemessä. Halutessasi siis ryöppää niitä muutama minuutti ja kypsennä loppuun liemessä. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa, älä kuitenkaan keitä sitä pakkauksen ohjeen mukaan, kuten minä, vaan vähennä reilusti veden määrää... Ensi kerralla ajattelin kokeilla jasmiiniriisin keittämistä thaikeittokirjan ohjeen mukaan: riisi pestään, laitetaan kylmään veteen (225 g riisiä/600 ml vettä), kiehautetaan ja sitten keitetään pienellä teholla n. 25 minuuttia ja jätetään kannen alle vielä 5-10 minuutiksi.

Korianteri-kookoskala (2:lle)


200 g kirjolohifileetä (nahkoineen)
1 tl punaista currytahnaa
200 ml kookosmaitoa
1 rkl limetinmehua
2 tl (thai)kalakastiketta
kourallinen vihreitä papuja, ryöpättynä (tai pakastepapuja, niitä ei tarvitse ryöpätä)
kourallinen tuoretta korianteria

Leikkaa kala kahdeksi palaksi, poista halutessasi ruodot, mutta jätä nahka (siitä tulee hyvää makua liemeen). Kuumenna pienessä kasarissa tilkka kookosmaitoa ja currytahna. Anna kiehua hetken, lisää loppu kookosmaidosta, limetinmehu ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää ryöpätyt pavut. Keitä 3 minuuttia. Nosta kalapalat kasariin ja valele hieman lientä niiden päälle. Kypsennä kannen alla 1-2 minuuttia ja käännä palat. Lisää tässä vaiheessa hienonnetut korianterin varret. Keitä 1-2 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts