Peanut Butter Swirl Brownie


Mehevänsuklainen brownie + suolainen maapähkinä, mikä makuyhdistelmä... Vietiin tämä naapurin mökille, kun käytiin vierailulla. Mökki oli aivan ihastuttavalla paikalla lähellä Muroleen kanavaa. Emäntä oli lämmittänyt meille saunan, josta päästiin suoraan uinnille Näsijärveen. Järvellä seilasi kanavasta kulkeneita purje- ja moottoriveneitä. Aurinko paistoi koivujen välistä ja järveltä puhalsi raikas tuuli. Mikä täydellinen päivä. Nautimme browniekakun pannukahvin kera. Ohje oli tarkoitettu 8x8 tuuman vuokaan, tein ohjeesta puolikkaan 16 cm kakkuvuokaan (eli siitä tulikin browniekakku).Peanut Butter Swirl Brownie

16 cm pyöreä kakku tai 10 x 20 cm, josta sen voi jakaa browniepaloiksi

Browniepohja:
70 g voita
60 g tummaa suklaata (käytin 74%)
15 g kaakaojauhetta
0.8 dl erikoisvehnäjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
0.9 dl sokeria
1.5 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta

Maapähkinäpyörteet:
30 g voita, sulatettuna
2 rkl tomusokeria
90 ml maapähkinävoita
(1/4 tl suolaa)

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sekoita sokeri suklaa-voiseokseen ja kun se on hieman jäähtynyt, lisää kananmunat ja vaniljauute. Lisää jauhot seokseen.

Sekoita maapähkinäpyörretaikinan ainekset keskenään. Lämmitä maapähkinävoita tarvittaessa, jos se on liian jäykkää.

Kaada hieman alle puolet brownietaikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Nostele puolet maapähkinäseoksesta nokareina taikinan päälle. Peitä nokareet lopulla brownietaikinalla ja nostele loput määphkinäseoksesta nokareina pinnalle. Marmoroi pinta esim. veitsellä vetämällä ristiin rastiin pohjaa myöten. Paista n. 35 min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista, brownie jämäköityy jäähtyessään.

Lähde: marthastewart.com

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts