28 Dec 2013

RAW! Suklaakakku - Chocolate cake


 
What comes to cakes and pastries, I prefer any slightly underbaked over overbaked ones. But this time it's not about that. This cake is so yummy :)

Mitä leivonnaisiin tulee, tykkään yleensä enemmän ali- kuin ylipaistuneista jutuista. Nyt ei kuitenkaan ole kyse sellaisesta :D

Chocolate cake


2 dl buckwheat, soaked or sprouted
4 dates
1/2 dl peeled almonds (blanched)
1 Tbsp carob powder
1/2 tsp ground cinnamon
1/2 ml ground ginger
1 ml salt flakes

"Frosting":
1.5 dl cashewnuts, soaked
0.5 dl grated cocoa butter, melted
0.5 dl palm sugar
2 Tbsp cocoa powder

Wash buckwheat several times times with cold water, then with hot water and lastly with cold water. Soak in cold water for 4-8 h (or you can try sprouting also, in which case soak only 20 min and then pour the water away (as much of it as possible) and place the buckwheat on a sprouting dish (a bowl is great). Let sprout in a half-dark place appr. 1 day. After the sprouting, check there is NO smell. Keep the sprouts refridgerated before use.)

Line a small cake tin with baking paper. Drain the water from the buckwheat (if you soaked it only) and almonds. Mix it in a blender. Press the crumbly dough to the cake tin and place in freezer while preparing the "frosting".

Drain the cashew nuts and dry them. Mix the frosting's ingredients in a blender and pour on top of the "cake". Let it freeze for 1/2-1 h. Even the top with a hot spoon and decorate with nuts or coffee beans (which are not raw unfortunately...). You can also cut it into small cubes to get raw truffles/petit fours.

Suklaakakku


2 dl liotettua tai idätettyä tattaria (kuivaa tavaraa n. 1.2 dl?)
4 taatelia
1/2 dl manteleita, liotettuna ja kuivattuna
1 rkl carob-jauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 mmt inkivääriä
1 mmt hiutalesuolaa

Täyte:
1 1/2 dl cashewpähkinöitä liotettuna
1/2 dl kaakaovoita raastettuna, sulata vesihauteessa
1/2 dl palmusokeria
2 rkl raakakaakaojauhetta

Huuhtele tattari useaan kertaan kylmällä vedellä, sitten kuumalla vedellä ja vielä kylmällä vedellä.Liota kylmässä vedessä jääkaapissa n. 4-8 h (tai 20 min, jonka jälkeen kaada vesi pois huolellisesti ja laita idätysastiaan. Idätä puolipimeässä paikassa n. 1 vrk välillä astiaa käännellen. Kun jyvät ovat itäneet, tarkista, etteivät ne haise. Säilytä idut jääkaapissa ennen käyttöä.)

Vuoraa pienen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Valuta tattari (jos liotit sen, etkä idättänyt) ja manteli huolellisesti, mantelit voi lisäksi kuivata keittiöpyyhkeellä. Sekoita kaikki pohjan ainekset hienoksi monitoimikoneessa. Painele irtopohjavuokaan ja laita pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Valuta cashewpähkinät ja kuivaa ne. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja levitä pohjan päälle. Anna kohmettua pakastimessa 1/2-1 h, jonka jälkeen voit tasoittaa pinnan esim. kuumassa vedessä lämmitetyllä lusikalla (kuivaa lusikka ennen kuin kosket sillä kakkuun). Kun lusikka viilenee, lämmitä se aina uudelleen, kunnes pinta on tarpeeksi tasainen. Koristele esim. pähkinöillä (tai kahvipavuilla, jotka eivät kyllä ole raakoja). Voit myös leikata kakusta pieniä neliöitä, jolloin saat raakakonvehteja/ petit foureja.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...