Suomi-kakku


Pitkän tauon jälkeen tervehdys lukijoilleni :) Itseopiskelurupeamani päättyi viime sunnuntaina Dipolissa maailmanlaajuiseen JLPT-testiin (Japanese Language Proficiency Test). Todennäköisesti opiskeluni menivät testin kannalta hukkaan, mutta ainakin sain kerrattua rutosti kanjeja ja kielioppia ja opin jonkin verran myös uutta. Nyt vakaana aikomuksenani on pitää yllä noita taitoja ja mahdollisesti mennä kesällä Saksaan suorittamaan JLPT N2 (koska nyt en varmaankaan pääse läpi: onnistuin missaamaan 15 luetunymmärtämistehtävää ja kun tajusin sen, aikaa oli jäljellä enää 5 minuuttia... Siinä vaiheessa ei siis ollut edes aikaa lukea väittämiä läpi, joten menin 1 X 2-menetelmällä. Eniten harmittaa se, että korjailin aiempia vastauksiani varmaan n. 15 minuuttia, joten olisin helposti ehtinyt vastaamaan ainakin puoleen noista missatuista kysymyksistä).

Nyt on taas aikaa päivitellä blogiakin, joten juuri vietetyn itsenäisyyspäivän mukaisesti aloitetaan tällä Suomi-teemaisella kookoskakulla. Alunperin kakussa piti olla enemmän Suomi-teemaa, mutta ikäväkseni olennainen osa sitä epäonnistui, joten nyt ainoastaan koristelu on nimensä mukainen.

Ohje on amerikkalainen, ja siellä kookoshiutaleet ovat ilmeisesti erilaisia, joka saattoi sitten vaikuttaa kakun rakenteeseen: omastani tuli todella murustuva (oudolla tavalla murustuva, pysyi kasassa kuitenkin). Tein ohjeesta 2/3 ja vaikka vuokani oli vain 2 cm pienempi halkaisijaltaan kuin alkuperäisohjeessa, sain silti kovin korkeat kerrokset. Olisi myös pitänyt tasata toista palaa enemmän, sillä nyt väliin ei jäänyt täytettä juuri lainkaan. Yläkerros oli alapinnaltaan kupolin muotoinen (käänsin sen nurinpäin, jotta siistimpi paistopohja olisi kakun kantena). Se työnsi täytteen pois keskeltä, koska täyte oli melko juoksevaa heti valmistumisen jälkeen. Kuorrute kannattaakin jäähdyttää jääkaapissa ennen levittämistä (ainakin 30 min). Käytin kuorrutteessa kookosmaidon sijaan kookosjauhetta (sellainen tiiviste), koska pelkäsin, että siitä tulisi liian vetistä maidolla. Ensi kerralla voisin kuvitella myös lisääväni kookoslikööriä kuorrutteeseen, niin saisi vielä kookoksisemman maun ;)
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts