5 (tai 6) aineksen maapähkinävoikeksitPitkästä aikaa huvittaa postata suomeksi! Maapähkinävoipikkuleivät, joissa maapähkinävoin osuus on maksimoitu lähes huippuunsa :) Kunhan varoo paistamasta näitä liikaa, niin pikkuleipiin jää keskelle sellainen sitkeäntahmea koostumus reunojen paistuessa rapeiksi. Ja nämähän ovat siis jauhottomia :) Ja sisältävät vain 5 ainesta (okei, jos haluat laskea maapähkinät ja maapähkinävoin omiksi aineksikseen, niin sitten 6 :)

To my non-Finnish readers: the recipe I used as a base for my cookies is in English and can be found here. I didn't add salt (my peanut butter was salty  enough by itself), used only white sugar and sort of halved and then again halved (quartered?) the original recipe. Oh, and I added whole peanuts! The cookies are chewy in the middle and crispy around the edges. They will give a lovely peanut buttery aroma while baking^^ And did I mention, they are flour-free!

Maapähkinävoikeksit

n. 9 isoa keksiä

1 dl maapähkinävoita (suolattua&sokeroimatonta)
1 dl sokeria
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 iso kananmuna (tai 1 pieni)
1/2 tl vaniljauutetta
20 g maapähkinöitä

Lämmitä uuni 175°C. Vaahdota maapähkinävoi ja sokeri, kunnes seos on kuohkeaa. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vaniljauute ja osa maapähkinöistä (jätä osa keksien pintaan painettavaksi). Lusikoi pellille nokareita ja taputtele niistä paksuja kolikoita (jätä niiden ympärille riittävästi tilaa, sillä ne leviävät uunissa). Voit painella pintaan tässä vaiheessa loput maapähkinät.

Paista n. 10-12 minuuttia (siten, että reunat ovat juuri ja juuri kullanruskeat: keskiosa vaikuttaa tässä vaiheessa melko raa'alta ja keksi on vielä aivan pehmeä, mutta ne kovettuvat huomattavasti jäähtyessään). Irrota keksit leivinpaperilta vasta, kun ne ovat jäähtyneet jonkin aikaa (=kovettuneet). Nauti uunituoreina maitolasillisen kanssa.

Muokattu Real Simplestä löytyneestä ohjeesta.
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts