Ravintola KamomeKahvila Suomi, jossa muuten en ikinä ehtinyt vierailemaan, on kokenut muodonmuutoksen ravintola Kamomeksi (jap. Lokki). Kahvila Suomi "esiintyi" Ruokala Lokkina samannimisessä japanilaisessa elokuvassa. Kahvila oli kovasti japanilaisten turistien käyntikohteena, varmaankin juuri tuosta elokuvasta johtuen ja toivottavasti edelleen myös ravintola "Lokkina".

Päätimme lähteä viettämään sinne erään takapäivystyslauantai-iltaa, koska tarvitsin jotain muuta ajateltavaa kuin puhelinsoiton odottelua. Ravintolassa oli yksi japanilainen seurue saapuessamme sinne ja pian saapumisemme jälkeen paikalle saapui vielä yksinäinen japanilainen mies. Tosin autioutta saattoi selittää, että kyseessä oli valmistujaislauantai. Ihan mahtava paikka! Kuulimme tarjoilijalta, että omistaja on japanilainen, ja että paikan muodonmuutoksessa auttoivat omistajan kaksi ystävää saksalaista ravintola-alan konkariystävää. Otimme japanilaishenkisiä annoksia, joiden maut olivat japanilaiseen tapaan taitenharkittuja, kaikki oli kauniisti aseteltu ihaniin astioihin ja kaikesta japanilaisuudestaan huolimatta ne istuivat hienosti myös suomalaisuuteen: pikkelöidyt vihannekset, marinoidut kalat jne. Suosittelen!

Osoite: Pursimiehenkatu 12, Helsinki.
Kerrankin muikkuja, joista tykkäsin (muikut nanbanzuke)


Heidän itse valmistamastaan puolukkamehusta tehty drinkkiEtikkaiset parsakolikot <3 ja nuo viljalta näyttävät "uuden sadon parsat" <3

Yksi aidoimmista Suomessa maistamistani matcha latteista

Saimme jälkiruoat vielä keittiön lahjana, sillä keksien viimeinen myyntipäivä olisi ollut seuraavana päivänä ravintolan ollessa kiinni.

Listalle jäi vielä paljon annoksia, joita haluan päästä maistamaan. Ensi kertaa odotellessa...

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts