24 Dec 2016

Liquorice Fudge - Lakritsitoffee



Merry Christmas to everyone! This post is a last minute present tip :)

Liquorice Fudge


190 g sweetened condensed milk (appr. 1/2 can)
75 ml heavy cream
50 g butter
275 ml raw cane sugar (käytin 1,5 dl ruoko, loput tavallista)
2 tsp liquorice extract (or 1 tsp ectract and 1 tsp liquorice powder)
(black food colouring)

Line a 15 x 20 cm baking dish with baking paper. Measure sweetened condensed milk, cream, sugar and butter to a big pot (the mixture will bubble quite a lot while boiling). Heat up the mixture until sugar and butter have melted, then bring to boil while stirring.

Let boil for about 15 minutes or until the temperature is about 120 C. Take the pot away from the stove and let cool down a couple minutes in the sink filled with cold water. Add the flavouring and mix until even. Pour to the prepared dish and let cool down completely in fridge. Cut into pieces.

Lakritsitoffee


190 g kondensoitua maitoa (n. 1/2 tlk)
0,75 dl kuohukermaa
50 g voita
2,75 dl ruokosokeria (käytin 1,5 dl ruoko, loput tavallista)
2 tl lakritsiaromia (dr.oetker) (alkuperäiseen ohjeen nukaan olisi tullut  puolet uutetta, puolet jauhetta, mutta kaupassa, jossa kävin, ei ollut jauhetta)
(mustaa elintarvikeväriä)

Vuoraa 15x20 cm astia leivinpaperilla. Mittaa isohkoon kattilaan (seos kiehuu voimakkaasti!) kaikki muut aineet paitsi lakritsiaromi/jauhe ja elintarvikeväri. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa ja sokerikiteet liukenevat. Nosta lämpötilaa ja sekoita koko ajan. (Tämä palaa pohjaan helposti - hyvin helposti. En huomannut sellaista, enkä tavallista toffeetakaan tehdessä ole ikinä sitä polttanut...).

Keitä seosta noin 15 minuuttia tai kunnes seoksen lämpötila on n. 120 astetta (240 F!, kuten opin, kun lämpömittarini päätti juuri kesken keiton ryhtyä mittaamaan Fahrenheitteina). Voit tehdä myös kuulakokeen: Kaada pieni määrä kinuskia tiskialtaan pohjalle ja kaada päälle kylmää vettä. Kun kinuski ei enää huuhtoudu veden vaikutuksesta ja voit muovata siitä pehmeän kuulan, on seos riittävän lämmintä).

Siirrä kattila pois liedeltä, anna jäähtyä muutama minuutti kylmässä vedessä. Lisää makuaineet ja väri, ja sekoittele tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, ja leikkaa paloiksi.


Alkuperäisohje/Adapted from: http://masussamakeaa.blogspot.fi/2016/09/ihanan-ihana-lakritsifudge.html

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...