桜あんパン - Sakura Anpan

Olen jo aiemmin postannut anpanin ohjeen, mutta näin viimein koittaneen kevään kunniaksi on aika postata ohje sakura-versioon muutenkin päivitetyllä ohjeella (viimeksi koin, että vähemmälläkin taikinamäärällä pärjää ja että paistoaika oli liian pitkä).Sain inspiraation näihin kauniisiin kukanmuotoisiin papupulliin runnyrunny999:ltä, mutta halusin tehdä shiroanin aiemmin tekemällä tavallani. Jos minulla olisi ollut tavallista ankoa (koshian) (punaista, tehty azukipavuista), olisin ehkä yrittänyt tehdä siitä seoksen valkoisen ankon kanssa. En ole kyllä täysin varma, saisiko sillä tavalla kauniin vaaleanpunaisen värin aikaiseksi. Mahdollisesti myös punajuurimehua voisi kokeilla käyttää, mikäli haluaisi välttää elintarvikeväriä, mutta siinä tapauksessa ankon kannattaa olla melko kuivaa, ettei se mene liian löysäksi. Ehkä ankoa voisi keittää kasaan sen kanssa. Etikkainen makukin saattaisi sopia, sillä myös kirsikanlehdistä tulee suolaisenkirpeä maku).

Mitä kaikkea muuta ihanaa sakurasta voisikaan tehdä...Sakura Anpan

8 pullaa

1 dl maitoa (+40 C)
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
200 g (n. 3,5 dl) vehnäjauhoa
1 tl kuivahiivaa
1/2 kananmuna (säästä loput voiteluun)
20 g voita

3-5 suolaan säilöttyä kirsikanlehteä
8 suolaan säilöttyä kirsikankukkaa
300 g shiroan-paputahnaa
Punaista elintarvikeväriä

Tee taikina:
Sekoita lämpimään maitoon sokeri, suola ja puolikas kananmuna sekä kuivahiiva. Lisää jauhot vähissä erissä ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Lisää voi ja jatka vaivaamista, kunnes taikina on tasaista, kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kelmulla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 45 min).

Sillä välin, kun taikina nousee, poista säilötyistä kirsikanlehdistä keskiruoti. Pilko lehdet pieneksi silpuksi ja sekoita silppu paputahnaan yhdessä punaisen värin kanssa. Pyörittele tahna 8 palloksi. Laita säilötyt kirsikankukat veteen likoamaan n.10 minuutiksi (ovat muuten liian suolaisia). Kuivaa kevyesti talouspaperilla.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa se kasaan ja jaa 8 palaan ja pyörittele ne palloiksi. Litistä taikinapallo noin 10 cm lätyksi ja kääri paputahnapallo sen sisälle. Nipistele sauma hyvin. Laita pallot nousemaan saumapuoli alaspäin. Leikkaa halutessasi palloihin viisi pientä lovea saksilla saadaksesi kukan muotoisia pullia. Anna kohota n. 20-25 min.

Lämmitä uuni n. 200 C. Voitele pullat jäljelle jääneellä kananmunalla ja paina keskelle kirsikankukka. Paista n. 10-15 min tai kunnes pullat ovat ottaneet väriä vain hieman, mutta taikina on kypsää. Nauti mieluiten piknikillä kukkivan kirsikkapuun juurella.

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts