Mämmijäädyke ja -mousse


Minä pidän mämmistä. Rakastan. Enkä yhtään pidä siitä, miten siitä puhutaan. Ei monet suklaaruoatkaan sen kummemmilta näytä. Ollaan ylpeitä ehdasta suomalaisruoasta :D Syön mämmiä mieluiten sellaisenaan (toki kermalorauksella), mutta siitä on kiva myös tehdä ruokia. (Harmikseni en ehtinyt postaamaan näitä jo pääsiäiseksi.)Mämmijäädyke

(4-6 annosta)

250 g mämmiä
1 rkl sitruslikööriä
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 dl kermaa

Vatkaa mämmi vaaleaksi ja lisää siihen likööri, kananmuna ja sokeri, vatkaa sekaisin. Kääntele joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma, kaada annosmuotteihin ja pakasta muutama tunti.

Mämmimousse

4-6 annosta

250 g mämmiä
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 rkl sitruslikööriä
1-2 rkl maitoa
1 liivatelehti
1 dl kermaa

Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa mämmi vaaleaksi ja lisää siihen likööri, kananmuna ja sokeri, vatkaa sekaisin. Lämmitä tilkka maitoa kattilassa ja liuota siihen lionnut liivatelehti. Sekoita mämmiseokseen ja nosta se hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään (mutta älä anna sen hyytyä täysin). Kääntele joukkoon vaahdoksi vatkattu kerma, kaada annosmuotteihin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Koristele esim. sitruunan- tai appelsiininkuoriraasteella.(Jos haluat tehdä nästä kumottavia hyytelöitä, liivatetta pitää laittaa enemmän).Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts