Viskitryffeleitä etsimässä, osa II: Crème pâtissière

Ongelmana jonnekin vietävien kakkujen kanssa on, että niistä ei leikkuuvaiheessa saa sellaisia kuvia kuin tahtoisi. Ja lisäksi ainakin itsellä tahtoo kameran käyttö jäädä vähemmälle juhlissa. Joten täytteestä ei nyt ole kuvia, sen sijaan voitte ihailla sinivuokkoja, sillä mikä muu kukka olisi parempi näin äitienpäivän läheisyydessä.


Esikuvaleivoksen mukaan kakun täytteeksi tuli kondiittorinkerma, jonka ohjeen muokkasin osittain Jan Hedhin Intohimona suklaa-kirjasta, osittain jostain äidin vanhasta keittokirjasta aikoinaan taltioidusta prinsessakakun ohjeesta. Ja taas kävi niin, etten kirjoittanut käyttämääni tarkkaa ohjetta ylös... Joten lähinnä laitan tämän ohjeen itseäni varten tänne nyt ylös. Ainoa epävarma seikka on käyttämieni keltuaisten määrä (olen kuitenkin melko varma, että määrä on lähempänä kahta kuin neljää...) Kakkupohjista sain niin ohuita, etteivät ne mitään varsinaista kostutusta kaivanneet ja lisätäytteeksi valitsemistani pakastevadelmista irtosi kiehautuksen jälkeen juuri sopivasti nestettä.

Kondiittorinkerma 

(Heidin kakkuun tein 1.5-kertaisena, ao. määrä riittää 4 munan prinsessakakun täytteeksi)


3 dl kermamaitoa tai kahvikermaa(tai maitoa)
1 vaniljatanko
2-4 keltuaista (toisessa ohjeessa oli 2 kpl/3 dl nestettä, toisessa taas 6 kpl/5 dl nestettä...)
25 g sokeria
20 g perunatärkkelystä
(1-2 liivatelehteä)
2 dl kuohukermaa

100-150 g vadelmia
2 tl vaniljasokeria

Kiehauta pakastevadelmat ja lisää niihin vaniljasokeri. (Tuoreita vadelmia ei tietenkään tarvitse kiehauttaa).

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. (Liivatteet eivät kuitenkaan ole välttämättömiä, mikäli et tee prinsessakakkutyyliin korkeaa kakkua.) Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Kiehauta (kerma)maito vaniljatangon ja -siemenien kanssa, ota pois lämmöltä ja anna maustua 10-15 min. Poista tanko.

Vaahdota keltuaiset, sokeri ja tärkkelys. Lämmitä (kerma)maito uudelleen kiehuvaksi ja vatkaa keltuaisseoksen joukkoon. Kaada seos kattilaan ja lämmitä varovaisesti, kunnes se saostuu. Nosta kattila liedeltä, lisää liivatelehdet ja vatkaa tasaiseksi. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa ja siirrä jääkaappiin hetkeksi, mutta älä anna seoksen jähmettyä (jos siis käytit liivatteita). Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kreemiin.

Levitä kakkupohjien väliin vuorotellen vadelmaseosta ja kondiittorinkreemiä. Levitä kreemiä myös päällimmäisen pohjan päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 4 h.

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts