お茶漬け ・ OchazukeIntouduin taas tapittamaan Cooking with Dog:n videoita. Niissä on jotain kumman addiktoivaa. Viime aikoina olen toteuttanut usean "Chefin" reseptin, mutta videolta käsin reseptin seuraaminen on mielestäni työlästä, jos (tai kun) pitää tarkistaa, miten se nyt menikään. Vai olenko vain niin muinainen, että mielestäni kirjoitettu on parempi? :D

Ochazuke on kulhollinen riisiä, jonka päälle on kasattu suolaisia aineksia ja annos viimeistellään kaatamalla päälle kuumaa (vihreää) teetä. Kuulostaa ehkä hieman oudolta, mutta jos tykkää riisistä ja japanilaisesta teestä (kuten minä), niin kannattaa kokeilla.

Riisiä kannattaa laittaa kulhon koon mukaan, jotta sekaan mahtuu teetäkin ja ottaa sitten santsikierros, jos maha ei täyty yhdestä  kulhollisesta. Ainakin perusriisikulhooni ei mahdu kuin noin puolet tavanomaisesta riisiannoksestani, jos mukaan täytyy mahtua myös teetä. Ohjeessa oli mainittu, että kulhon laitetaan 80 g kypsää riisiä, ja se vaikutti sopivalta määrältä omaan kulhooni. Suosittelen muuten lämmittämään riisikulhon ennen ainesten laittoa, koska muuten tee jäähtyy melko nopeasti ja saat lusikoida kylmää riisi-teekeittoa, ei niin herkullista.
Ochazuke

(lähes kuin Cooking with Dog sen tekee)

(1:lle)

haluamasi määrä riisiä (keitä hieman vähemmässä vesimäärässä kuin normaalisti, joko riisinkeittimessä tai esim. paistinpannussa, itse keitin 1:1, eli saman tilavuusmitan verran riisiä kuin vettä. Veden määrä kuulostaa suomalaiseen korvaan kauhean pieneltä, mutta suosittelen kokeilemaan! Tosin tällöin riisi täytyy pestä (itse pesen 4-5 kertaan) ja liottaa väh. 15-30 minuuttia ja vielä valuttaakin ennen keittämistä. En ole vieläkään saanut aikaiseksi kirjoittaa tänne japanilaisen riisin kypsennysohjetta, mutta Just Hungry -sivustolla on useita hyviä eri tapoja kypsentää riisiä, jolloin siitä saa sellaista hieman takertuvaa, mutta ei missään nimessä puuroista.

50 g (hyvin suolattua) lohta kypsennettynä
1 rkl lohenmätiä (tätä minulla ei kyllä nyt ollut)
 paahdettua norilevää, murusteltuna (1 arkki riittää ruhtinaallisesti kahdellekin)
1 rkl mitsubaa (tai persiljaa) hienonnettuna
paahdettuja seesaminsiemeniä
wasabia (maun mukaan)
(suolaa)

hojicha-teetä (tai muuta mieleistä japanilaista teetä, ensi kerralla haluan kokeilla annosta genmaichalla, sillä paahdetun riisinjyvän maku sopii varmasti hienosti yhteen riisin kanssa)

Paista suolattu lohipala kypsäksi ja anna jäähtyä hetki. Poista nahka ja ruodot ja hienonna hiutaleiseksi. Murustele nori esim. muovipussissa. Kokoa (lämmitettyyn) kulhoon riisiä ja sen päälle muut ainekset. Kaada päälle kuumaa teetä ja nauti heti.
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts