Hobak Hotteok - Korealaiset kurpitsapannukakut

Hotteok on korealaista katuruokaa. Pannukakku on ihan väärä sana näille, mutta se ei onneksi muuta onneksi näiden herkullisuutta. Ennemminkin nämä ovat mielestäni täytettyjä pannupullia, sillä taikina muistuttaa pullataikinaa. Ne kypsennetään paistamalla ja litistämällä pullaa. Pähkinä-sokeritäyte sulaa siirappiseksi, joten jos syöt omasi suoraan pannulta, varo, ettet polta suutasi! Pannukakut voi tehdä myös ilman kurpitsaa, mutta silloin nestettä kannattanee lisätä enemmän. Tein tällä kertaa ohjeesta 4, mutta mikäli koet pullien täyttämisen helpoksi, kannattaa tästä määrästä tehdä 5-6 kpl.Hobak Hotteok

(mukaillen Korean Bapsangia )

 4-5 kpl

10 g tuorehiivaa
1 dl maitoa
60 ml (4 tasaista rkl) kurpitsasosetta
2 rkl sokeria
1/2 rkl öljyä
2 dl (+ 1-2 rkl) vehnäjauhoa
90 ml (6 tasaista rkl) mochiriisijauhoa (=glutinous rice powder, vihreä pussi)
1/2 tl suolaa

Täyte
2 rkl tummaa sokeria
1 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
2 rkl pähkinärouhetta (käytin nyt manteleita, mutta hasselpähkinät oli parempia, perinteinen on kai maapähkinä)

Liuota hiiva lämpimään maitoon, lisää vähintään huoneenlämpöinen kurpitsasose, sokeri, suola ja jauhot ja vaivaa hetki. Vaivaa öljy taikinaan. Anna nousta kelmun alla n. 45 min. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Muovaa taikinasta 4-5 palloa, litistä ne ja jaa täyte niille tasan. Kerää reunat yhteen ja purista ne umpeen. (Jos taikina tarttuu käsiin, kannattaa kämmenelle tipauttaa muutama tippa öljyä ja hieroa se kämmenpuolelle.)

Lämmitä öljytty paistinpannu. Nosta muutama pallo paistumaan, kun pannu on lämmennyt keskilämpöiseksi. Litistä pallot lastalla ja paista n. 1-2 min ja käännä ympäri. Litistä uudestaan. Paista kunnes molemmat puolet ovat kullanruskeat. Nauti lämpimänä.Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts