Hobak Hotteok - Korealaiset kurpitsapannukakut
Hobak Hotteok
(mukaillen Korean Bapsangia )4-5 kpl
10 g tuorehiivaa
1 dl maitoa
60 ml (4 tasaista rkl) kurpitsasosetta
2 rkl sokeria
1/2 rkl öljyä
2 dl (+ 1-2 rkl) vehnäjauhoa
90 ml (6 tasaista rkl) mochiriisijauhoa (=glutinous rice powder, vihreä pussi)
1/2 tl suolaa
Täyte
2 rkl tummaa sokeria
1 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
2 rkl pähkinärouhetta (käytin nyt manteleita, mutta hasselpähkinät oli parempia, perinteinen on kai maapähkinä)
Liuota hiiva lämpimään maitoon, lisää vähintään huoneenlämpöinen kurpitsasose, sokeri, suola ja jauhot ja vaivaa hetki. Vaivaa öljy taikinaan. Anna nousta kelmun alla n. 45 min. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Muovaa taikinasta 4-5 palloa, litistä ne ja jaa täyte niille tasan. Kerää reunat yhteen ja purista ne umpeen. (Jos taikina tarttuu käsiin, kannattaa kämmenelle tipauttaa muutama tippa öljyä ja hieroa se kämmenpuolelle.)
Lämmitä öljytty paistinpannu. Nosta muutama pallo paistumaan, kun pannu on lämmennyt keskilämpöiseksi. Litistä pallot lastalla ja paista n. 1-2 min ja käännä ympäri. Litistä uudestaan. Paista kunnes molemmat puolet ovat kullanruskeat. Nauti lämpimänä.
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!
Comments
Post a Comment