Kurpitsa-curry


"Löysin viime viikolla Lidlistä Hokkaido-kurpitsan! Vaikkei se kabocha ollutkaan, se on kuitenkin hyvin lähellä tuota ihanaa japanilaista kurpitsaa." Okei, tuo hehkutus oli monta kuukautta vanhassa draft-versiossa, mutta jätetään se siihen nyt kuitenkin. Sittemmin olen ostanut monta Hokkaido-kurpitsaa. Niitä on näkynyt muissakin kaupoissa. Viime viikonloppuna tein jälleen ihanaa kurpitsa-merenelävä-currya. Edeltävällä kerralla tein curryn ilman mereneläviä, toimii myös niin, mutta silloin kannattaa ehkä laittaa enemmän kurpitsaa.


Kurpitsa-curry

mukailtu N. Lawsonin kirjasta Nigella Bites.

400 ml kookosmaitoa
2-3 tl keltaista tai punaista thaicurrytahnaa (tai maun mukaan)
4 dl kalalientä
2 rkl thai-kalakastiketta
2 rkl palmusokeria
2 sitruunaruohon tankoa, kumpikin kolmeen osaan leikattuna ja veitsenlappeella nuijittuna (siitä tulee ihana tuoksu!)
3 limetinlehteä
o.5 tl curryjauhetta (tai kurkumaa)
500 g (= n. 1/2) Hokkaido-kurpitsaa
200 g katkarapuja
150 g tuoreita vihreitä papuja, keitettynä (mutta vielä rapsakoina)
o.5-1 limetin mehu
tuoretta korianteria

Poista kurpitsasta siemenet ja kuori se. Kerää kookosmaitotölkin pinnalta se paksu valkoinen kerros (älä heitä nestettä menemään, sitä tarvitaan vielä). Lämmitä se kattilassa currytahnan kanssa. Lisää loput kookos"nesteestä", kalakastike, palmusokeri, sitruunaruoho, limenlehdet ja curryjauhe. Anna kiehahtaa ja lisää kurpitsa. Keitä kurpitsa kypsäksi (n. 5-10 min). Lisää kypsät vihreät pavut ja katkaravut (jos käytät pakastekatkarapuja, älä keitä enää, jotta niistä ei tule kumisia) ja anna niiden sulaa/lämmetä hetki. Lisää limenmehu lopuksi. Ripottele halutessasi päälle korianteria (vaikka kaapistani ei tällä kertaa löytynyt korianteria, suosittelen sitä ehdottomasti). Tarjoa esim. basmatiriisin kanssa.

Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts