Plant-based Milk Test - Kasvimaitovertailu
Nowadays there are many different types of plant-based alternatives to cow milk and it can be a bit difficult to choose from them if one doesn't know how they differ. I wanted to test mainly which gives a good froth for a cappuccino and how well they go with the flavour of coffee. I've done this test over a period of over one year, one at a time, so all my opinions are based on my taste at the time, so I haven't given any numerical grades. I made the froth with the whipping blade of Bamix immersion blender, so if you're using a different method for frothing, my results are probably not extrapolatable.
(The photo is a sneak peek to my next post. The results here might give you some help, if you want to try plant-based milk on my next recipe.)
Alpro Soya Original: 39 kcal / 1,8 g fat / 2,5 g carbohydr / 3,0 g prot / D2-vit 0,75 mcg
-package blue and white
-taste: vanilla
-goes well with coffee, cocoa, porridge, by itself
-makes a good froth
Alpro Unsweetened Soya: 32 kcal / 1,8 g fat / 0,2 g carbohydr / 3,3 g prot / D2-vit 0,75 mcg
-package orange and white, "pure taste of soya"
-taste: really tasting of soya, as the package claims :D
-doesn't go well with coffee, nor by itself. Quite ok with hot chocolate (but not if you froth the milk)
-makes equally good froth as Soya Original (but I don't like the taste)
Alpro Coconut for Professionals: 33 kcal / 1.4 g fat /3.3 g carbohydr/ 1.5 g prot / no vitamin D(?)
-package light blue and white
-taste: good, clearly coconut-ty with vanilla
-goes well with coffee, but the coconut flavour is maybe a bit too overpowering
-doesn't make as good a froth as soy milks (the froth is somehow light and unstable with scarce volume)
Alpro Almond Original: 24 kcal / 1.1 g fat /3.0 g carbohydr/ 0.5 g prot / D2 0,75 mcg
-package light blue and white
-taste: sweet, slightly "roasty and almondy", not very clearly almondy (now there's also unroasted variety, which I'd like to try)
-goes well with coffee
-doesn't make a very good froth (even less in volume than coconut milk, but more stable)
Alpro Soya for Professionals: 44 kcal / 1.9 g fat / 3.0 g carbohydr / 3.3 g prot / D2 0.75 mcg
-package light brown
-taste: slightly sweet, nutty soya flavour, GOOD!
-goes well with coffee
-good froth!
Alpro Soya Light: 27 kcal/ 1.2 g fat /1,6 g carbohydr / 2.1 g prot / D2 0.75 mcg
-package light blue and white
-taste: good, wholesome with vanilla
-goes well with coffee, if you like the taste of vanilla
-slightly light but stable froth
Alpro Soya Fresh: 38 kcal / 1,8 g fat / 2,3 g carbohydr / 3,0 g prot / D2-vit 0,75 mcg
(I didn't notice any difference to Alpro Soya Original)
Milbona Sweetened Soymilk: 46 kcal / 1.8 g fat / 3,9 g carbohydr / 3,2 g prot / no vitamin D
-taste: soya (resembles the taste of uguisukinako)
(This is an unsponsored post. All opinions are my own.)
-----------
Nykyään kaupat ovat pullollaan erilaisia kasvimaitoja, joten halusin testata vähän, mistä saa hyvän vaahdon cappuccinoon ja minkä maku sopii parhaiten kahviin. Loppupeleissä aika moni menettelee kahvin kanssa, vaikka maut erosivat osittain jopa todella paljon. Olen testannut näitä varmaankin yli vuoden ajanjaksolla, enkä yhtäkään rinnakkain, joten jokainen mielipide on yksittäinen, sen hetkiseen makuuni perustuva, mistä syystä en ole antanut numeerista arvosanaa. Vaahdotustulos perustuu Bamixin vaahdotusterällä saamaani lopputulokseen, eikä saamiani tuloksia voi välttämättä käyttää hyväksi, jos käytät muunlaista maidonvaahdotinta.
(Muuten, ylläoleva kuva on sneakpeak seuraavaan postaukseen, jonka yhteydessä tästä postauksesta saattaa olla hyötyä, mikäli haluat kokeilla reseptiin tavallisen maidon sijaan jotain kasvimaitoa.)
Alpro Soijamaito Original: 39 kcal / 1,8 g R / 2,5 g HH / 3,0 g Prot / D2-vit 0,75 mcg
-pakkaus sini-valkoinen
-maku vaniljainen
-sopii hyvin kahviin, kaakaoon, puuroon, sellaisenaan
-vaahtoaa hyvin
Alpro Makeuttamaton soijamaito: 32 kcal / 1,8 g R / 0,2 g HH / 3,3 g Prot / D2-vit 0,75 mcg
-pakkaus oranssi-valkoinen, "aito soijan maku"
-maku on todellakin soijainen, nimenomaan pakkauksen lupaama AITO soijan maku :D
-ei sovi mielestäni kahviin, ei sellaisenaan, ei kaakaon vaahto-osaankaan
-vaahtoaa yhtä hyvin kuin makeutettu soijamaito (mutta maku!)
Alpro Coconut for Professionals: 33 kcal / 1.4 g R /3.3 g HH/ 1.5 g Prot / D2(ei?)
-pakkaus vaaleansini-valkoinen
-maku hyvä, selvästi kookoksisen vaniljainen
-sopii kyllä kahviin, mutta kookoksinen maku on ehkä hieman ylivoimainen
-ei vaahtoa yhtä hyvin kuin soijamaidot (vaahto höttöistä, eikä sitä tule kovin paljon)
Alpro Almond Original: 24 kcal / 1.1 g R /3.0 g HH/ 0.5 g Prot / D2 0,75 mcg
-pakkaus vaaleansini-valkoinen
-maku makeahko, hieman "paahtuneen mantelinen", ei selvästi mantelinen tms. (nythän on myös saatavilla paahtamaton versio, menee varmasti kokeiluun myöhemmin).
-sopii hyvin kahviin
-ei kovin hyvä vaahto (tulee vielä vähemmän kuin kookosmaidolla, mutta jotenkin stabiilimpaa)
Alpro Soijamaito for Professionals: 44 kcal / 1.9 g R / 3.0 g HH / 3.3 g Prot / D2 0.75 mcg
-pakkaus vaaleanruskea
-maku lievästi makea, pähkinäisen soijainen, hyvä
-sopii kahviin
-hyvä vaahto
Alpro Soijamaito Kevyt: 27 kcal/ 1.2 g R /1,6 g HH / 2.1 g Prot / D2 0.75 mcg
-hyvä vaniljainen ja melko täyteläinen maku
-sopii hyvin kahviin, jos tykkää vaniljaisesta mausta
-höttöinen mutta kestävä vaahto
Alpro Fresh Tuoresoijamaito: 38 kcal / 1,8 g R / 2,3 g HH / 3,0 g Prot / D2-vit 0,75 mcg
(en havainnut eroa Alpron Original-soijamaitoon)
Milbona makeutettu soijamaito: 46 kcal / 1.8 g R / 3,9 g HH / 3,2 g Prot / ei D-vitamiinia
-soijainen maku (muistuttaa uguisukinakon makua)
(Tämä on sponsoroimaton postaus. Kaikki mielipiteet ovat omiani.)
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!
Comments
Post a Comment