9 Sep 2013

もちパン ・ Mochi-Pan a.k.a. Korean Sesame Bread



Kerroinkin jo aiemmin pakkomielteestäni tehdä näitä. Netistä ei tuntunut löytyvän ohjetta, jossa ei olisi käytetty valmista jauhoseosta. En ole myöskään maistanut näitä aiemmin, joten en edes tiedä, minkälaisia niiden tulisi olla. Omaan makuuni näistä tuli liian makeita ja ilmeisesti tapiokanmakuisia. Pão de queijossa juusto varmaankin peittää sitä, koska niissä ei ollut tuota kummaa sivumakua. Eli täydellisen reseptin haku jatkuu vielä, ensi kerralla laitan ainakin puolet vähemmän sokeria ja todennäköisesti laitan täytteeksi makeaa punapaputahnaa.




もちパン (6 sämpylää)


20 g rypsiöljyä
35 g vettä
50 g maitoa

20 g sokeria
90 g tapioka-jauhoa
15 g vehnäjauhoa
1 rkl (mustia) seesaminsiemeniä

1/2 kananmuna, kevyesti vatkattuna

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kiehauta vesi, maito ja öljy. Lisää kaikki muut ainekset paitsi kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sammuta liesi, mutta pidä kattilaa vielä lämpimän levyn päällä. Lisää kananmunaa pienissä erissä sekoittaen jatkuvasti. Kun seos on tasaista, jäähdytä esim. kylmässä vesihauteessa. Kun seos on jäähtynyt tarpeeksi, että sitä voi käsitellä, muovaa siitä palleroita joko kostutetuin käsin tai kahden lusikan avulla. Itse tein määrästä 6 palleroa, joista kohosi uunissa pienen sämpylän kokoisia. Loput kananmunasta voit käyttää esim. palleroiden voiteluun (minä en voidellut, kun ei ollut kuin se 1/2 kananmunaa). Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Lähde: Piggy's Cooking Journal

P.S. Nyt voit seurata Ketunhäntää myös Bloglovinissa.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...