Matcha Mochi Minicakes
Unbelievably lovely mochi-mochi texture! I could finally use my new Mini Savarin silicon form from Lékué for these, but you could also use a muffin tin. The original recipe is huge, so I made approximately third of the recipe and still ended up having 10 minicakes. I added the proportion of matcha as I really love the taste. Even my friend who isn't used to the taste of matcha liked these (even koshi-an). Koshi-an I used was my own made, so it has a lot less sugar than shop-bought, which makes it crumblier (or more crumbly?). You could also use tsubu-an (unfortunately my recipe is available only in Finnish, but you should be able to find recipes in English easily online).
75 g butter, melted or at room temperature
120 g sugar
110 g evaporated milk (or 70 ml water + 30 g milk powder + 10 g butter)
1 tsp vanilla extract
1 egg + 1 eggwhite
1/2 tsp baking powder
2 tsp matcha (Japanese green tea powder)
150 g mochiko or glutinous rice flour
80 g koshi-an (sweet azuki bean paste, smooth)
Mix soft or melted butter with sugar until creamy. Add the egg and eggwhite and mix until the batter gets fluffy. Mix the rice flour with matcha and baking powder. Add the dry ingredients and the evaporated milk + vanilla extract in small batches alternating between the two. Spoon dough to buttered muffin tins or small cake tins. Pipe koshi-an on top and cover with the rest of the dough. Bake in 175 C for 25-30 minutes*.
*In the original recipe the baking time was 30-33 minutes, but the cakes were bigger. I forgot mine in the oven, but they were still OK after 30 minutes' baking. Next time I will check mine already at 20 minutes, for I think my anko dried too much because of the long baking time)
Och samma på finska: Rakastan mochia, joka on tahmea riisikakku. Näiden rakenne on "kakkuisan" huokoinen ja kuitenkin mochi-mochi eli sitkeäntahmea. Kaiken kukkuraksi resepti on gluteeniton :) Käytin näiden paistamiseen Lékuén silikonista minisavariini-vuokaa, jonka ostin kesällä Stockan alennusmyynnistä. Sillä saa supersöpöjä minikakkuja, mutta yhtä hyvin voit paistaa näistä muffineita, jolloin koshi-an (sileä makea azukipaputahna) kannattaa pursottaa keskelle muffinia. Mikäli sinullakin on tuollainen minisavariinivuoka, voit pursottaa paputahnan renkaaksi. Koshi-ania saa ainakin Tampereelta Tullintorin East Asia Marketista. Se on sellaisessa hernekeittopurkin kokoisessa metallipurkissa ja sitä myydään (ehkä) nimellä sweet bean paste tai sweet azuki bean paste. Tai sitten voit korvata koshi-anin itse tekemälläsi tsubu-anilla, joka on karkeaa paputahnaa (ks. resepti). Evaporated milk-maitotiivistettä saa etnisistä kaupoista, mutta sen voi korvata maidon, maitojauheen ja voin sekoituksella. Huom! Useista peruskaupoista löytyy kondensoitua maitoa: (sweetened) condensed milk, joka on nimensä mukaisesti makeutettua, joten sitä ei voi käyttää tähän ainakaan ainakaan muuttamatta ohjeen sokerimäärää. Ikävä kyllä en ole vielä postannut koshi-anin reseptiä (muistaakseni), mutta esim. Wagashi Maniacilla on hyvät ohjeet saksaksi ja englanniksi ohjeita löytyy netistä pilvin pimein.
75 g voita huoneenlämpöisenä
110 g sokeria + 1 rkl vaniljasokeria
110 g evaporated milk-maitotiivistettä (ei (sweetened) condensed milk-tiivistettä) tai 70 ml vettä + 30 g (n. 1/2 dl) maitojauhetta + 10 g sulatettua voita
1 kananmuna + 1 valkuainen
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl matchaa (vihreä tee-jauhetta, saa ainakin Tullintorin Punnitse ja Säästä-liikkeestä)
150 g mochiko-riisijauhoa (tai glutinous rice flour, saa East Asia Marketista: läpinäkyvä pussi, jossa on kiinalaisia merkkejä vihreällä pohjalla)
80 g (tai maun mukaan) koshi-an-paputahnaa (voit käyttää myös tsubu-ania)
Sekoita pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja valkuainen ja vatkaa hieman. Sekoita riisijauho, leivinjauhe ja matcha. Lisää kuivat aineet ja evaporoitu maitotiiviste (tai oma tekemäsi sekoitus) vuorotellen osissa taikinaan. Lusikoi voideltuihin muffini- tai minikakkuvuokiin taikinaa, hieman yli puoliväliin. Pursota koshi-an renkaana minikakkuun tai keskelle muffinia. Peitä koshi-an taikinalla. Jätä vuokiin hieman kohoamisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa keskilämmössä noin 25-30 minuuttia*
*Unohdin omani uuniin, mutta onneksi ne eivät palaneet. Mietin kuitenkin, mahtoiko pitkä paistoaika vaikuttaa koshi-anin kuivuuteen. Ensi kerralla kokeilen kypsyyttä jo 20 minuutin kohdalla, sillä alkupeäisreseptin isompien kakkujen paistoaika oli 30-33 minuuttia. Yleensä uuninikin on kuumempi kuin muiden ja leipomukset valmistuvat nopeammin kuin ohjeessa.
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!
Matcha Mochi Mini Bundts
Adapted from The Food Librarian75 g butter, melted or at room temperature
120 g sugar
110 g evaporated milk (or 70 ml water + 30 g milk powder + 10 g butter)
1 tsp vanilla extract
1 egg + 1 eggwhite
1/2 tsp baking powder
2 tsp matcha (Japanese green tea powder)
150 g mochiko or glutinous rice flour
80 g koshi-an (sweet azuki bean paste, smooth)
Mix soft or melted butter with sugar until creamy. Add the egg and eggwhite and mix until the batter gets fluffy. Mix the rice flour with matcha and baking powder. Add the dry ingredients and the evaporated milk + vanilla extract in small batches alternating between the two. Spoon dough to buttered muffin tins or small cake tins. Pipe koshi-an on top and cover with the rest of the dough. Bake in 175 C for 25-30 minutes*.
*In the original recipe the baking time was 30-33 minutes, but the cakes were bigger. I forgot mine in the oven, but they were still OK after 30 minutes' baking. Next time I will check mine already at 20 minutes, for I think my anko dried too much because of the long baking time)
Och samma på finska: Rakastan mochia, joka on tahmea riisikakku. Näiden rakenne on "kakkuisan" huokoinen ja kuitenkin mochi-mochi eli sitkeäntahmea. Kaiken kukkuraksi resepti on gluteeniton :) Käytin näiden paistamiseen Lékuén silikonista minisavariini-vuokaa, jonka ostin kesällä Stockan alennusmyynnistä. Sillä saa supersöpöjä minikakkuja, mutta yhtä hyvin voit paistaa näistä muffineita, jolloin koshi-an (sileä makea azukipaputahna) kannattaa pursottaa keskelle muffinia. Mikäli sinullakin on tuollainen minisavariinivuoka, voit pursottaa paputahnan renkaaksi. Koshi-ania saa ainakin Tampereelta Tullintorin East Asia Marketista. Se on sellaisessa hernekeittopurkin kokoisessa metallipurkissa ja sitä myydään (ehkä) nimellä sweet bean paste tai sweet azuki bean paste. Tai sitten voit korvata koshi-anin itse tekemälläsi tsubu-anilla, joka on karkeaa paputahnaa (ks. resepti). Evaporated milk-maitotiivistettä saa etnisistä kaupoista, mutta sen voi korvata maidon, maitojauheen ja voin sekoituksella. Huom! Useista peruskaupoista löytyy kondensoitua maitoa: (sweetened) condensed milk, joka on nimensä mukaisesti makeutettua, joten sitä ei voi käyttää tähän ainakaan ainakaan muuttamatta ohjeen sokerimäärää. Ikävä kyllä en ole vielä postannut koshi-anin reseptiä (muistaakseni), mutta esim. Wagashi Maniacilla on hyvät ohjeet saksaksi ja englanniksi ohjeita löytyy netistä pilvin pimein.
Matcha-mochi-minikakut (n. 10 minikakkua tai muffinia)
mukailtu The Food Librarianin reseptistä75 g voita huoneenlämpöisenä
110 g sokeria + 1 rkl vaniljasokeria
110 g evaporated milk-maitotiivistettä (ei (sweetened) condensed milk-tiivistettä) tai 70 ml vettä + 30 g (n. 1/2 dl) maitojauhetta + 10 g sulatettua voita
1 kananmuna + 1 valkuainen
1/2 tl leivinjauhetta
2 tl matchaa (vihreä tee-jauhetta, saa ainakin Tullintorin Punnitse ja Säästä-liikkeestä)
150 g mochiko-riisijauhoa (tai glutinous rice flour, saa East Asia Marketista: läpinäkyvä pussi, jossa on kiinalaisia merkkejä vihreällä pohjalla)
80 g (tai maun mukaan) koshi-an-paputahnaa (voit käyttää myös tsubu-ania)
Sekoita pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja valkuainen ja vatkaa hieman. Sekoita riisijauho, leivinjauhe ja matcha. Lisää kuivat aineet ja evaporoitu maitotiiviste (tai oma tekemäsi sekoitus) vuorotellen osissa taikinaan. Lusikoi voideltuihin muffini- tai minikakkuvuokiin taikinaa, hieman yli puoliväliin. Pursota koshi-an renkaana minikakkuun tai keskelle muffinia. Peitä koshi-an taikinalla. Jätä vuokiin hieman kohoamisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa keskilämmössä noin 25-30 minuuttia*
*Unohdin omani uuniin, mutta onneksi ne eivät palaneet. Mietin kuitenkin, mahtoiko pitkä paistoaika vaikuttaa koshi-anin kuivuuteen. Ensi kerralla kokeilen kypsyyttä jo 20 minuutin kohdalla, sillä alkupeäisreseptin isompien kakkujen paistoaika oli 30-33 minuuttia. Yleensä uuninikin on kuumempi kuin muiden ja leipomukset valmistuvat nopeammin kuin ohjeessa.
Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!
Comments
Post a Comment