Crispbread Pizza - Näkkäripizza


This year seems to become a crispbready kind. I've been a fan of warm open sandwiches ever since from my childhood (my fave was to make a tuna-in-tomato on a rye bread). This time I got inspired of Leksand's big round Christmas crispbreads, which could be meant for pizza crusts. Crispbread will soften into a lovely chewy bottom under the fillings. Very quick and easy :) (Scroll down for the recipe).

Tästä vuodesta näyttää tulevan näkkileipäisä. Olen jo lapsesta saakka tehnyt lämpimiä voileipiä mm. ruisleivästä (lempitäytteeni on tonnikalaa tomaatissa), mutta koskaan aiemmin ei mieleeni ollut tullut käyttää pohjana näkkileipää. Leksandin joulunäkkärin isojen pyörylöiden innoittamana (jotka ovat kuin luodut pizzapohjiksi) päätin kokeilla niiden toimivuutta tähän. Näkkäri pehmenee tomaattikastikkeen ja ketsupin vaikutuksesta uunissa ihanan sitkeänrapeaksi (ja huom! palaa myös melko helposti.) Päällystin puolet näkkäristä kinkulla ja oliiveilla ja puolet tonnikalalla. Helppo ja nopea eväs :)







Crispbread Pizza


makes 1 pizza (or 4 smaller warm sandwiches)

1 big round crispbread (or 4 normal-size)
3-4 Tbsp ketchup
1 can tuna in tomato sauce (or like I did: 1/2 can of tuna and a couple slices of ham and make alternating sectors with ham and tuna)
olives
shredded cheese

Preheat the oven to 225 C. Spread the ketchup on crispbread and then the tuna, olives and cheese. Bake in oven appr. 8-10 minutes until the cheese has melted. 

Näkkäripizza


1 pizza (tai 4 pienempää leipää)

1 iso näkkileipä (tai 4 normaalikokoista)
3-4 rkl ketsuppia
1 tlk tonnikalaa tomaatissa (tai 1/2 tlk tonnikalaa ja muutama kinkkusiivu)
oliiveja
juustoraastetta

Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele näkkäri ketsupilla ja päällystä tonnikalalla, oliiveilla ja juustolla. Paista uunissa n. 8-10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut.




Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts