Ollessani vaihto-opiskelijana Japanissa ihastuin kauniisiin perinteisiin japanilaisiin makeisiin (
wagashi). Aluksi ne maistuivat hieman oudoilta, sillä raaka-aineina on länsimaiseen suuhun perin outoja makuja:
anko, makea azukipaputahna sekä riisijauhoista tai tahmeasta riisistä tehty massa,
mochi. Wagasheja on perinteisesti tarjottu kitkerän vihreän teen kanssa, mistä syystä ne ovatkin makeita. Aluksi kaikki wagashit maistuivat tosi makeilta, mutta sittemmin olen kehittänyt addiktion etenkin mochiin, ihanaan riisi"massaan". Kun palasin Suomeen, täkäläiset leivokset maistuivat aluksi todella makeilta, joten olen päätellyt, että wagashin makeus on siis jotenkin erilaista...
Estetiikka on todella tärkeää japanilaisille ja myös wagashit ovat
yleensä todella kauniita. Yleensä kauden wagashit heijastavat vuodenajan
teemaa: esimerkiksi keväällä wagashit ovat kirsikankukan muotoisia,
maistuvat sakuralta (=kirsikka, ja tällä tarkoitetaan siis kukan
makua(!)) tai ovat muuten kauden väreissä.
Resepti ilmaantuu tänne myöhemmin :)
Follow Kitchenfoxtales via
Instagram,
Pinterest and
Facebook to not miss a post!
Comments
Post a Comment