Croque Madame Muffins


Viime aikoina olen lähinnä kokannut Rachelin ohjeita (kämpän siivoamisen ohessa, mikä on ollut lähestulkoon kokopäivätyötä). Koko tekstiilivaraston läpikäynti ja tuuletus/pesu/pakastaminen on aika työlästä puuhaa (siinä meni 3 viikkoa, kun välillä piti odotella aurinkoisia ilmoja. Viimeinen viikko meni tosin ullakon tekstiilien parissa). Samalla tuli todettua, että Ikean (100 % polyesteria, pesuohjeen mukaan ei saa vesipestä) ja Sinituotteen pukupussit (100 % polyesteria?) voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Loistava keksintö ovat myös tyhjiösäilytystuotteet: pakkasin lähestulkoon kaikki hiemankin harvemmin tarvittavat tekstiilit joko pusseihin tai pukupusseihin. Mikäli et halua hermosi menevän vuotaviin pusseihin, suosittelen Aino-pukupusseja (eikä niitä lähes puolet halvempia Iisi-merkkisiä, nimittäin kaksi yhdeksästä ostamastani Iisi-pussista osoittautui vuotaviksi heti alkuun. Saapa nähdä, miten pitkässä juoksussa käy, sillä niiden muovi on melko ohutta ja jo se, miten pussit on pakettiinsa taiteltu, on saattanut aiheuttaa muoviin taitoksia, joka alkaa sitten herkästi vuotamaan.)


Tuholaisproblematiikan takia tuulettelin sitten kaapissa olleita tavaroita pidemmän kaavan mukaan tuuletusparvekkeella. Täällä meidän taloyhtiössä on tarkat tuuletusajat, ja varjele, jos tuuletat epäsopiviin aikoihin, niin moitteita tulee. Esimerkiksi sunnuntaisin ei saa tuulettaa lainkaan, eikä myöskään hakata mattoja pihan mattotelineillä, mutta sen sijaan esimerkiksi lauantaisin saa jo klo 7 hakata mattoja tuuletusparvekkeella. Pidin sitten sitä yhtä mattoa useamman päivän "aurinkokylvyissä" käännellen sitä aina vähän väliä, enkä halunnut tuoda sitä takaisin sisälle niin kauan, kun suihkuttamani myrkky oli vielä kaapissa (halusin pitää myrkkyä siellä viikon). Matto oli alimmalla tuuletusparvekkeella, ylimmällä tuuletusparvekkeella tuuletin makuuhuoneenverhoa sillä hetkellä. (HUOM! keskimmäinen tuuletusparveke oli täysin tyhjä, ja harvemmin kukaan edes tuulettaa yhtään mitään näillä meidän parvekkeilla, paitsi minä). Joku oli sitten nähnyt vaivan ja kantanut sen meidän melko raskaan villamaton kaksi kerrosta ylöspäin ja laittanut sen verhon päälle tuulettumaan. Kiitos vaan sinulle, joka ajattelit selkääni ja kannoit sen lähes kotiovellemme. Kiitos myös siitä, että tuulettunut verhoni sai osansa mattotomuista. Toivon totisesti, että matossa oli koi, joka hiipi vaatteisiisi ja olet nyt sitten kantanut sen kotiisi ja puolen vuoden päästä saat itse käydä koko tekstiilivarastosi läpi ja tuuletella tavaroitasi sitten tuuletusaikojen puitteissa (ma-pe 7-11, 15-19, la 7-11, 14-18).

Ja sitten takaisin aiheeseen:
Nämä voileipä-muffinit ovat niiiiin ihania. Ne ovat täydellisiä esimerkiksi viikonloppubrunssille tai kevyeksi lounaaksi keiton tai salaatin oheen. Lidlistä (jälleen kerran olen shoppaillut siis siellä) saa riittävän isoja paahtoleipäviipaleita tätä varten. Vaalea oli loppu, joten ostin graham-versiota, toimi hyvin sekin, paitsi että luulisin vehnäpaahtoleivän olevan hieman pehmeämpää, jolloin leivän saisi ehkä nätimmin taiteiltua muffinikoloihin. Nätimmät olisi tullut myös, jos olisin viitsinyt leikata reunat pois, mutta menetteli näinkin. Paistoin 20 minuuttia, jolla keltuainen oli vielä pehmeä, mutta ei löysä.Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts