Avokadojäätelö



Huolimatta siitä, että pakastimen ovi oli jäädytyksen aikana auki noin puoli tuntia, että minulla ei ole jäätelökonetta, että Bamixini on surkea pienten määrien soseuttamisessa (Braun oli paaaaljon parempi, harmi vain että moottoriosa meni rikki ja tuplaharmi, että Bamixin moottorille luvataan ikuinen takuu... pitäisköhän myydä Bamix eteenpäin :D Ja sitten triplaharmi sille, että annoin Braunin lisävarusteet jo eteenpäin), avokadojäätelö on .


Viimein sain aikaiseksi kokeilla glukoosisiirappia, jota on markkinoitu aineeksi, jonka avulla voi tehdä jäätelönomaista jäätelöä ilman jäätelökonetta. Ja kyllä jäätelöstä tulikin hyvää. Jonkin verran siinä oli kiteitä, luultavasti johtuen siitä onnettomuudesta oven kanssa, mutta silti se oli pakastinkylmänäkin jokseenkin pehmeää.

Vihreä jäätelö selvästi vetoaa minuun: tykkään matcha-jäätelöstä, pistaasijäätelöstä ja nyt avokadojäätelöstä (olen varmaan aina tykännyt, tämä oli vain ensimmäinen kerta, kun söin sitä). Enää en niin välitä päärynäjäätelöstä, mutta lapsena lempituuttini oli ehdottomasti Pietarsaaren se päärynätuutti, jossa oli jotain kinuskikastiketta tms. Miltäköhän se maistuisi nyt? Minttujäätelö ei kylläkään ole koskaan ehkä ollut lempparini, mutta ei sekään nyt pahaa ole (voiko mikään jäätelö olla pahaa...).

Mikään netistä löytämäni ohje ei tuntunut sopivalta, joten käytin osittain jo aiemmin soveltamaani sitruunajäädykkeen ohjetta Dansukkerin jäätelöohjeeseen (Dansukkerilla olisi ollut avokadojäätelönkin ohje, mutta se tehtiin jäädykemenetelmällä, ja halusin siis kokeilla maitokiisseli-menetelmää + kerman vaahdotusta). Avokado on melko kermaista jo itsessään, joten vähensin kerman määrää.

Avokadojäätelö


2 keltuaista
45 g sokeria
1.5 dl täysmaitoa
3 rkl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria
0.9 dl kermaa (voit laittaa 1 dl, omani loppui tuohon)
2 pientä avokadoa (hedelmälihaa n. 170 g)
2 rkl limetinmehua

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin. Lämmitä maito ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Kaada ohuena nauhana keltuaisseokseen samalla vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja koko ajan sekoittaen lämmitä varovasti niin että seos hieman jämäköityy. Varo keittämästä seosta, ettet saisi munakokkelia. Seos saa pulpahtaa kerran. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jatka sekoittamista, kunnes se on ainakin hieman jäähtynyt. Lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja nosta sitten jääkaappiin noin tunniksi.

Soseuta avokadot limetinmehun kanssa. Vaahdota kerma. Sekoita avokadomassa jäätelöseokseen ja kääntele lopuksi kerma sekaan. Siirrä pakastimeen ja sekoittele vähintään puolen tunnin välein ensimmäisten tuntien aikana. Kun massa on "italialaisjäätelön tyylistä lusikoitavaa", voit lopettaa sekoittelut ja jättää jäätelön jähmettymään vielä hetkeksi ja tarjota sitten tai jättää sen pakastimeen yön yli, jolloin se kovettuu lisää.

Nauti kuumana kesäpäivänä (tai ihan milloin vain), hämäyksen vuoksi annoksen voi koristella pistaasilla :P


Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts