Cherry Tomato Gnocchi




This is seriously so good! If you have eaten käsespätzle (German cheese pasta), it's like that but with cherry tomatoes (and maybe not as cheesy LOL). I love the chewy potato gnocchi both boiled and also fried, which gives the gnocchi a crispy surface. Seriously so good! You either just boil the gnocchi and quickly mix everything in a pan or then continue to fry them a bit longer, when you get that crispy surface. So goooood! I also find that most ready-made gnocchi taste very good (guess I'm not picky about them or then I just love teh shopbought variety since it remonds me of Japanese mochi), so if you don't want to make them yourself, this dish can be cooked in an instant (=usually the best kinds of foods when you are hungry and have no time).







photo descr

Super yummy tomato gnocchi that are ready in no time!

Ingredients:
  • 500 g potato gnocchi
  • 1 onion
  • 1 Tbsp butter or oil
  • 500 g cherry tomatoes
  • 1/2-1 tsp dried oregano or thyme or basil
  • 50 g parmesan or pecorino
  • fresh basil
  • salt
Instructions:
  1. Bring a large pot of water to a boil and season it with plenty of salt (about 1 tsp/ liter of water).
  2. Dice the onion and saute in butter or oil. Add the cherry tomatoes (you can add them whole or halved) and dried herbs. Saute on mild heat while you cook the gnocchi.
  3. Add the gnocchi to the boiling water. Cook until they rise to the surface (takes about 1-2 minutes).
  4. Scoop the cooked gnocchi to the frying pan with the onions and cherry tomatoes. Add most of the grated cheese. Stir everything together and fry either just shortly to let the cheese melt or until the gnocchi get lightly brown (according to your taste).
  5. Check the salt and serve right away. Finish with fresh basil and the rest of the cheese.
Adapted from Essen&Trinken Spezial 3/2019: Schnelle Küche.
*Nutritional information is based on average values and is a rough estimate.

photo descr here

Superherkullinen pikaisesti valmistuva tomaattignocchipaistos

Ainekset:
  • 500 g perunagnoccheja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2-1 tl kuivattua oreganoa, timjamia tai basilikaa
  • 50 g parmesania tai pecorinoa
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa
Valmistusohjeet:
  1. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää siihen suolaa (n. 1 tl / litra vettä).
  2. Kuutioi sipuli ja kuullota se voissa tai öljyssä. Lisää kirsikkatomaatit kokonaisina (tai puolitettuna) ja kuivatut yrtit. Kuullota miedolla lämmöllä sillä välin kun keität gnocchit.
  3. Lisää gnocchit kiehuvaan veteen. Keitä kunnes ne nousevat pintaan (tämä tapahtuu yleensä aika nopeasti, n. 1-2 minuutissa).
  4. Siirrä kypsät gnocchit paistinpannuun sipulin ja tomaattien seuraan. Lisää suurin osa raastetusta juustosta. Sekoita keskenään ja paista kunnes juusto on sulanut (tai pidempään, jos haluat gnoccheihin rapean pinnan).
  5. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti tuoreen basilikan ja lopun juuston kanssa.
Lähde: Essen&Trinken Spezial 3/2019: Schnelle Küche.
*Energiasisältö perustuu keskimääräisiin arvoihin.




Follow Kitchenfoxtales via Instagram, Pinterest and Facebook to not miss a post!

Comments

Popular Posts